Gå til hovedindhold

Se videoer af oplæg fra Vidensfestival 2022

Vidensfestivalen blev afholdt i marts 2022 og blev åbnet af Christian Budde, Rådmand for Sundhed og Omsorg og politisk leder for Venstre i Aarhus Kommune.

 • Læs op

Indhold

  Den 25. og 26. marts inviterede vi indenfor på Folkestedet til to dage med spændende oplæg, debatter og events med spot på den gode overgang fra arbejdsliv til seniorliv. Et emne, der er yderligere aktuelt i lyset af højere pensionsalder og et stigende antal seniorer på arbejdsmarkedet.

  Det kalder på nye perspektiver. Her kunne man bl.a. blive klogere på, hvad overgangen betyder for det fysiske og mentale helbred, høre om andres erfaringer, om hvad der kan være svært, og hvad der kan give energi. Man kunne høre om, betydningen af frivillighed og fællesskaber for social trivsel og hverdagsliv og få indblik i udviklingen i forhold til at skabe attraktive arbejdspladser for seniorer.

  På festivalen kunne man også møde vores seniorvejledere, forskellige netværk og en masse af byens foreninger.

  Nedenfor kan du se eller gense alle foredrag fra dagene.

  Her kan du se eller gense fordragsrækken “De erfarne medarbejdere – vi vil så gerne have, I bliver noget længere” inkl. debat.

  Her kan du se eller gense fordragsrækken “Trivsel og livsglæde i næste livsfase” inkl. debat.

  Mænd har masser af følelser og alvorlige overvejelser, som kommer frem, når betingelserne er til det.  Foredraget kan ses som en uhøjtidelighed hyldest til den maskuline kompleksit.

  Her kan du læse Knud Ramians foredrag “Glem alt om den 3. alder. Du har 10 liv.

  Her kan du se eller gense fordragsrækken “Fra arbejdsliv til hvad nu?”

  Den aldrende hjerne er et populært emne, men der er tre erkendelser, som forskerne er nået frem til i de seneste år, som fortjener at blive udbredt – find ud af hvad det er i dette oplæg.

  Bjarke Oxlund fra Center for Sund Aldring er vært for denne time, hvor han og tre århusianske seniorer vender både alvorlige som komiske emner forbundet med det at blive ældre. Emner, som vi normalt ikke rigtig taler om.

  De fleste vil gerne have et aktivt sexliv hele voksenlivet, og faktisk er de fleste 60-75-årige seksuelt aktive. Alligevel kan ældresex være et tabu, som det er svært og ensomt at takle, hvis sygdomme og skavanker pludselig skaber problemer i sengen. Hvordan lærer vi at tale om seniorsex? Og hvad karakteriserer seksualiteten i den tredje alder?

  Sidst opdateret: 12. februar 2024