Gå til hovedindhold

Sundhedsstyrrelsen -Ti gode råd om overgangen til seniorlivet

For at sikre en god overgang til seniorlivet er det vigtigt, at man forbereder sig og gør sig en række overvejelser i tiden inden. Derfor skal den nye kampagne ’Kom godt i gang med seniorlivet” inspirere borgere, der planlægger at forlade arbejdsmarkedet til, hvordan de kan forberede sig bedst muligt.

 • Læs op

Indhold

  Et farvel til jobbet betyder ny hverdag og en ny identitet. Det opleves af mange som en god tid i livet men kan for nogen betyde en højere risiko for ensomhed og sygdom. Derfor er det en god idé at være godt forberedt på overgangen til de nye liv efter arbejdsmarkedet. Vi håber, at de 10 gode råd kan være en hjælp til at komme godt i gang med seniorlivet”, fortæller sektionsleder i Sundhedsstyrelsen Helle Stentoft Dalum.

  Sundhedsstyrelsens 10 råd tager udgangspunkt i dansk og international forskning, om, hvad man kan gøre opmærksom for at forberede sig til seniortilværelsen.

  ”Overgangen til seniorlivet giver muligheder for mange men for nogle kan det skabe usikkerhed om, hvem man er, og hvad man skal bruge tiden på. Et af de gode råd er derfor, at man skal forberede sig – ikke kun økonomisk, men også mentalt på, at ens tilværelse vil blive ændret”, siger Helle Stentoft Dalum.  

  Et andet råd er at skabe nye gode vaner, der passer til den nye tilværelse. Det kan være nye kostvaner eller mere motion – men det kan også være muligheder for at dyrke en interesse, man førhen har ønsket, men ikke har haft tid til. På den måde får man også et nyt netværk og samvær, som kan erstatte det fra arbejdslivet.

  Læs mere om Sundhedsstyrelsens 10 gode råd her: www.sst.dk/seniorliv

   

  Sidst opdateret: 15. februar 2024