Seniorvejledning

Seniorvejledning er en mulighed for dig som borger i at få en uvildig sparring på og vejledning omkring dine tanker og muligheder som 58+ borger på vej ind i seniorlivet. Vores dygtige seniorvejledere er frivillige og så er de selv 58+ og har erfaring med at befinde sig i denne fase af livet. Herudover er de klædt på til opgaven igennem kurser og workshops. Vores seniorvejledere har forskellige faglige baggrunde og nogen har erfaring med coaching og andre har stor erfaring med arbejdsmarkedet som 58+er.  

En seniorvejledning foregår typisk 45-60 minutter. Du træffer en seniorvejleder ved at ringe på
tlf.: 24 27 23 11, hvorefter du bliver matchet med den seniorvejleder, der passer bedst til dig. Ofte er det i forhold til det lokalområde du selv bor og andre gange kan det også være i forhold til de specifikke behov du har.
 

Ofte aftales der et møde eller to mere, så der er mulighed for at følge op på samtalen samt sparring på hvad næste skridt er. 

Vejledning med udgangspunkt i dig 

Selvom vores seniorvejledere selv har erfaring med at være i overgangen til seniorlivet, er de meget beviste om at tage udgangspunkt i dig og dine ønsker. Måske har du blot brug for bekræftelse i at den vej, som du er på vej hen ad, er den rigtige. Måske er der bestemte områder du gerne vil udforske med hensyn til aktiviteter eller frivillighed eller måske er du stadig på arbejdsmarkedet og har et ønske om at gå ned i tid.  

Vores seniorvejledere, vejleder ikke i økonomiske forhold, dog ved de, hvorhen de skal henvise dig, hvis dette også er et behov. 

Følgeskab 

Seniorvejlederne tilbyder også følgeskab. Nogle gange kan det være lidt uoverskueligt at starte op i noget nyt, hvad enten det er en ny aktivitet eller i en frivilligorganisation. Her kan seniorvejlederne, hvis der er behov for det, gå med den første gang. Dette er også en god metode til at komme i gang og få nye vaner, når du har en konkret aftale om at mødes med nogen.  

Seniorvejledning i grupper  

Hvis du gerne vil have vejledning af fire-fem personer, er dette også en mulighed. Det kan være en fordel at høre andres perspektiver og blive inspireret. Oplys det blot, når du kontakter os eller udfylder formularen, så giver vi besked, når der er flere personer, som ønsker en vejledning. Oplys også gerne, hvis der er bestemte emner, der kunne have interesse. Så vil vi forsøge at tage højde for det, når vi sammensætter en gruppe. 

Netværk for 58 + 

Ud over seniorvejledning i mindre grupper, har du også mulighed for at deltage i vores netværk. Netværket består af borgere fra 58+, som er interesseret i at møde andre ligesindede samt blive inspireret. I Netværket har du også mulighed for at møde vores seniorvejledere og få en mere uformel snak.
Læs mere om Netværket 58+ her

Kontakt seniorvejledningen

Ring og aftal tid på dette nummer: 24 27 23 11.  

Telefontid:
Linjen er åben mandag – torsdag i tidsrummet 8.00-16.00.

Netværket 58+
Folkestedet
Carl Blochs Gade 28
8000 Aarhus C

Tlf.: 41 86 44 00
E-mail: trdm@aarhus.dk og konma@aarhus.dk

 

 
 
 

Facebook
Følg med på vores facebookside, hvor vi løbende deler inspiration, viden og aktiviteter med jer.

Du kan også melde dig ind i vores facebookgruppe, hvor du har mulighed for at dele og inspirerer indhold med andre.

Følg os på